A VPS megfelelőbb a kezdő webáruházaknak, mint az osztott tárhely

Aki webáruház nyitásában gondolkodik, érdemes átgondolja, hol és milyen tárhelyet bérel.

Az önállóság akkor is fontos, ha van már bérelt fiókja, mert az önálló webáruház számos előnnyel bír. Kezdésnek az, hogy nem olyan emberek felügyelik a webáruházát, akik alkalmasint a konkurensek fiókját is kezelik.

Sokan kezdik úgy a webes értékesítést, hogy egy olcsó, osztott tárhelyet bérelnek. Jogos döntés, hiszen egyfelől egy webáruház nem két fillér, másfelől látni is kell, hogy van-e kereslet a termékekre.

Azonban az osztott tárhelyek több szempontból is alkalmatlanok a sikeres webáruházak számára. Először is a sebesség miatt. Egy osztott tárhely, bármilyen gyors is a szerver, egyszerre több weboldalt kell kiszolgáljon.

A többszörös kiszolgálás miatt pedig alkalmasint, nagyobb forgalom esetén, jelentős lassulás tapasztalható.

A sebesség pedig kiemelten fontos szempont minden weboldalnál. Különös, de mégis úgy alakult, hogy míg akár tíz-tizenöt éve is elfogadták az emberek, hogy sokat kell várniuk a számítógépre, a programokra, a weboldalak betöltődésére, manapság inkább a türelmetlenség a jellemző.

A statisztikák szerint minden másodperc késlekedéssel jelentős ügyfélforgalmat veszítenek a weboldalak, kiváltképpen akkor, ha konkurenseik vannak. Egy autómárka weboldala betöltődhet lassabban, mert az emberek arra a márkára kíváncsiak, ezért végül is mindegy, hogy három vagy tíz másodperc alatt nyílik meg a kedvencük oldala.

Egy webáruház esetében azonban már néhány másodperccel hosszabb betöltés azt eredményezheti, hogy inkább másnál veszi meg ugyanazt a terméket.

A biztonság a másik szempont. Egy osztott tárhelynél, ha hanyag a rendszergazda, egy weboldal feltörése magával ránthatja a szerveren található többi weboldalt is. Hiába tesz meg ilyenkor a vétlen oldal tulajdonosa mindent a biztonságért, ha a kiberbűnözők hátulról, a szerver felől támadnak.

De még ha nem is tudnak bejutni és kárt okozni, ha a szervert üzemeltető cég feketelistára kerül a különböző ellenőrző oldalakon, nagyon hamar azt vehetik észre az oldalak tulajdonosai, hogy nem elérhető a weboldaluk, vagy a látogatóikat figyelmezteti a böngészőjük, hogy potenciálisan kártevővel fertőzött az oldal.

Kell ennél több a tetemes veszteséghez?

Létezik azonban megoldás, és ez a VPS, azaz a virtuális privát szerver. A VPS olcsóbb és költséghatékonyabb a kisebb cégek számára, mint egy önálló szerver, viszont pontosan úgy viselkedik, mintha saját fizikai szerverünk volna.

A VPS által egy szépen fejlődő webáruház végre igazán önálló lehet anélkül, hogy súlyos pénzeket kéne fizetni a szerverért, és ha a megfelelő cégtől, például a Doclernettől bérli a virtuális privát szerverét, akár még az üzemeltetésre is leszerződhet, tehát kedvezményes összegért cserébe gyors, biztonságos, folyamatosan felügyelt szerveren futhat a webáruháza!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

Egyszerűen is lehet mosógépet vásárolni, ha tudjuk mire kell...

Mikor új ruhadarabokat megyünk vásárolni az általában egy izgalmas kaland, hiszen mennyire jó érzés mikor találunk egy...

Trendek a televíziózásban, amelyek változást hoznak 2018-ban

Az elmúlt években igen kevés sikeres ötlet valósult meg a televíziós technológiák terén, amelyek kiemelkedő változást hoztak...

Tökéletes hosszúságú szövegek a tökéletes eredmény eléréséhez

Tudja Ön, hogy miképpen kell kinéznie egy blogbejegyzésnek? Ismeri a megfelelő hosszúságát egy PR cikknek? Tisztában van...