Mikor új ruhadarabokat megyünk vásárolni az általában egy izgalmas kaland, hiszen mennyire jó érzés mikor találunk egy hozzánk illő elemet. Ezzel szemben egy mosógép vásárlás már nem annyira érdekfeszítő, inkább egy indokolt cselekedet, melyet hosszú évek után kell megismételni. Sokszor emiatt inkább az a fontos, hogy minél hamarabb átessünk ezen, viszont ez sok esetben meggondolatlan döntést fog eredményezni.

Bár elismerem nagyon csábító tud lenni, viszont nem mindig érdemes bedőlni az óriási kedvezményeknek vagy marketing szövegeknek. Hiszen egy mosógépnek nem csak annyi a lényege, hogy viszonylag jól mutasson és tegye a dolgát, hanem hogy hosszú évekig kellőképpen kiszolgáljon minket, a preferenciánknak megfelelően. Persze nem mindig szükséges egy bonyolult döntéshozatal, egy optimális mosógép kiválasztásakor. Ha a következő néhány dolgot figyelembe vesszük, sokkal egyszerűbb lesz a vásárlás.

Mindenekelőtt fontos megállapítani, hogy mekkora helyiségbe szeretnénk elhelyezni ezt a háztartási gépet és ez alapján belőni a megfelelő méretet. Ezen belül az sem mindegy, hogy a gép felültöltős vagy elöltöltős kivitelű legyen. A következő fontos szempont a használati költségek kiszámolása, ezen belül az áramfogyasztás és vízfogyasztás mértéke, illetve az elfogyasztandó mosószer, öblítő mennyisége.

A mosógép kapacitása és a centrifuga fordulatszáma sem utolsó szempont, hiszen ezek alapján megtudjuk határozni, hogy mennyi ruhát lehet egyszerre mosni és milyen lesz a mosás minősége.

Végül pedig a mosási programszámok képezik a mosógéppel szemben támasztott feltételeink alapját, attól függően, hogy mennyire komplex mosásokat szeretnénk majd megvalósítani.

Hirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.