Az különféle céges projektek finanszírozásához sokszor elengedhetetlen az EU-s támogatás. Ugyan a cégek többsége rendelkezik némi megtakarítással és tőkével a különféle fejlesztésekhez és beruházásokhoz, de a nagyobb volumennel bíró projektekben mégis segítségre szorulnak. Vajon milyen területen tud segítséget nyújtani az EU?

 

A kisvállalkozásoknak a támogatások között megtalálható a hitel, a pénzügyi garancia és egyéb támogatási formák. Az Uniós Alapok közül érdemes kiemelni a Cosme programot, amelynek keretében saját tőkét nyújtanak a kisvállalkozásoknak növekedéshez és fejlődéshez. Összesen 150 000 euró értékű kölcsönt nyújthatnak a kis- és közepes vállalkozásoknak. A Horizont 2020 hiteleket és garanciát nyújt innovatív vállalkozások számára valamint kutatási és fejlesztési projektek finanszírozására. A foglalkoztatás és a szociális innováció európai uniós programja az EaSI 25 000 euró értékig nyújt mikrohitelt a már meglévő vállalkozásoknak és hitelt ad a mikrovállalkozások indításához.

 

A pályázatok megírása nem egyszerű feladat és igen nehéz eligazodni a számtalan lehetőség között. Ezzel érdemes megbízni egy pályázatírással foglalkozó vállalkozást, akik napi szinten figyelik a különféle eu-s hitellehetőségeket. Ők azok, akik tisztán látják, hogy melyik pályázat miben tud segíteni az adott vállalkozásnak. Pályázatfigyeléssel is foglalkoznak, így ha a vállalkozás maga szeretné benyújtani pályázatát az is megoldható. A pályázatfigyelés mellett szakmai tanácsadással is foglalkoznak, így még sem egyedül a vállalkozásnak kell előkészítenie a pályázatot. A pályázatfigyelést teljesen díjmentesen végzik és az összes hazai valamint Európai Uniós pályázatról hírt adnak a vállalkozásoknak. A regisztráció nagyon gyorsan elvégezhető és máris küldik a legújabb pályázati lehetőséget. A beruházási tervek és célok megvalósításához mindig naprakész információval szolgálnak. A vállalkozás számára legideálisabb pályázati lehetőség kiválasztása így sokkal gördülékenyebben megoldható. Az ügyfélközpontú szemlélet, a szakértői személyes konzultáció minden vállalkozás számára elérhető és a pályázat részleteinek kidolgozásához is lehet segítséget kérni. A lehetőségről itt bővebben is olvashatunk: forrascentrum.hu/palyazatok.html

 

Hirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.