Trendek a televíziózásban, amelyek változást hoznak 2018-ban

Az elmúlt években igen kevés sikeres ötlet valósult meg a televíziós technológiák terén, amelyek kiemelkedő változást hoztak volna. Egyelőre csak annyit látunk, hogy az internetes sebességgel, sávszélességgel kapcsolatban vannak előrehaladó mutatók.

A televíziózást mégse fenyegeti az internet térhódítása?

A műsorkínálatok bővülnek, a piac lefedettsége javul, de ez inkább a már meglévő technológiák fejlődésének tudható be, de nem valós változásnak.

Elsősorban az internet fejlődése miatt szorulnak háttérbe a televíziós szolgáltatások, habár koránt sem mondható, hogy veszélyben lennének. A stagnálás néha normális. A fogyasztókat nehéz képernyő előtt tartani és a legutolsó igazi áttörés az IPTV és az okos-televíziózás megjelenése volt.

Ám ebben segíthet az is, ha kellően gazdag a televíziós csomag kínálata, hogy mindenki találjon kedvére való, minőségi műsorokat kínáló csatornákat, mint például az Invitel televíziós kínálatában.

A reklám szükséges rossz, de lehet hasznos is

A TV szempontjából a legkellemetlenebb dolog a fogyasztók számára még mindig a reklámok egyre nagyobb mennyisége; hogy nem lehet megnézni egy jó filmet kevés szünettel vagy szünet nélkül (kivétel prémium csatornák, de ebből is nagyon kevés van manapság).

Ilyen szempontból a célzott reklámok jelenthetik a következő lépcsőfokot, hiszen ha már a csatornák és szolgáltatók megélhetését jelentik a reklámok, akkor azok legyenek fogyasztó-specifikusak, hiszen akkor a fogyasztó sem érzi annyira kellemetlennek a reklámot, ha úgy érzi, hogy az személyesen neki szól.

A hírműsorok minősége döntő tényező

A hírműsorok minőségfaktorának növelése is gyakran benne van a nemzetközi piackutatások igényfelméréseinek középpontjában. Egy jó hír izgalmas, a valóság, mindig véresebb és kegyetlenebb a fikciónál, amennyiben az megfelelően van tálalva.

Az embereket oda lehet vonzani a képernyő elé megfelelő hírműsorok sugárzásával. Hasonló a helyzet a késő esti talk show-kkal. Jobb, ha száraz beszédtémák helyett a műsorvezetők a történeteik ikonjaivá válnak, akik egyben ezen történetek tanulságának véleményvezérei is.

Nagy probléma még, hogy a reklámfilmgyártás költségei gyakran nagyobbak, mint amekkora reális hasznot el lehet várni a reklámozott terméktől. Persze, a nagyobb cégeknek nagyobb a büdzséjük, de ők sem biztos, hogy annyit tudnak manapság erre szánni, mint eddig.

Ha pedig megnézzük a közösségi oldalakat, az ott található nagyon olcsó tartalmak, gyakran nagyobb hatással vannak a közvéleményre, mint a reklámok. De jobban megnézve, nincs sok különbség közöttük, egyik olyan, mint a másik.

Egyesek szerint a reklámpiacot a virtuális valóság alapú videókkal lehetne feldobni. Ezek lehetővé tennék a reklámokhoz köthető követlenebb élményeket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

Egyszerűen is lehet mosógépet vásárolni, ha tudjuk mire kell...

Mikor új ruhadarabokat megyünk vásárolni az általában egy izgalmas kaland, hiszen mennyire jó érzés mikor találunk egy...

A VPS megfelelőbb a kezdő webáruházaknak, mint az osztott...

Aki webáruház nyitásában gondolkodik, érdemes átgondolja, hol és milyen tárhelyet bérel. Az önállóság akkor is fontos, ha van...

Tökéletes hosszúságú szövegek a tökéletes eredmény eléréséhez

Tudja Ön, hogy miképpen kell kinéznie egy blogbejegyzésnek? Ismeri a megfelelő hosszúságát egy PR cikknek? Tisztában van...