Azt tapasztaltuk, hogy minden gyerek szeret hintázni, futkározni a barátaival és lecsúszni a játszóterek csúszdáin, közben pedig nem csak szórakozik, hanem olyan tapasztalatokra is szert tesz, amik pozitívan befolyásolják a testi, lelki és szellemi fejlődését.

Vannak azonban olyan eszközök, amik nem feltétlenül lehethetőek fel minden játszótéren, de beltéren különösen kedveltek és elkezdtek kifelé szivárogni a szabad ég alá. Ilyenek az építőkockák.

Az építőkocka minden gyerek számára egy kihívásokkal teli, izgalmas játék. Segít nekik abban, hogy a finommotoros képességeik fejlődjenek, emellett a fantáziájukat, kreativitásukat is használniuk kell, számos olyan dolgot megtanulnak miközben az építőkockával várakat építenek, amiket  később a való élet során is használni fognak.

A kültéren használt építőkocka némiképp eltér a beltéritől. Ezek a játékok többnyire nagyobb méretűek, mégis, az építőelemek stabilan összekapcsolódnak az építkezés során. Az óriás építőkocka hosszú élettartamú, alapanyaguk környezetbarát polietilén, hogy a játék biztonságos legyen akkor is, ha a túl nagyra nőtt vár ráomlana a gyermekre a műanyag kockák puhák, széleik és sarkaik lekerekítettek.

Ezeket a kockákat a játszóvárakban és a homokozóban is lehet használni. A homokozóban épített várak kiegészítései lehetnek, valóságot imitáló váracskák épülhetnek homokos tengerparti tájon a gyermekfejekben. Az építkezés öröme ráadásul megosztható másokkal is, bevonhatnak a gyerekek a játékba barátokat, szülőket egyaránt.

Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.