Műfű a sportpályák szolgálatában

A műfű technológiájának széleskörű elterjedésében nagy szerepet játszottak, illetve játszanak a különféle sportlétesítmények referenciái. Főként a nagy fű felületet igénylő sportágak infrastrukturális fejlesztésében vált egyre népszerűbbé a műfű használata, hiszen a szakemberek idővel felismerték, hogy ezzel a megoldással megspórolhatóak telepítés és a gondozás fáradtságos munkálatai, illetve azok költségei.

A telepítés egyszerűsége és gyorsasága meglehetősen látványos, hiszen nem kell megvárni a fű növekedését, illetve a kivitelezés sem annyira bonyolult, de azért érdemes szakemberekre bízni, főleg ha versenysport célra készül.

Ez esetben ugyanis különösen fontosak a kivitelezési részletek a játékminőség érdekében, valamint a műfűvel kapcsolatos hivatalos szabványoknak is meg kell felelni. A telepítés után akár 10-15 évig is élvezhető a műfüves pályaburkolat áldása, de cserében azért oda kell figyelni a szakszerű fenntartásra.

A hagyományos gondozási munkálatok, mint locsolás, nyírás, gyarapítás megspórolható, de a műfűvel is járnak karbantartási feladatok. Ez valamivel összetettebb folyamat a nem sportcélú műgyepek gondozásához képest, ugyanakkor ezeket a munkálatokat többnyire gépekkel is el lehet végezni.

A műfű sportcélú használata a labdarúgás, tenisz és golf sportágakban a legelterjedtebb, de egyre gyakoribbak az úgynevezett multifunkciós sportpályák is, amelyeket általában szintén műgyeppel látnak el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

edzőpark

Edzőpark – a szabadban rejlő edzés különleges érzése

Az edzőparkok az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek, és sokan rajonganak a kültéri változatukért. Ezek a parkok...