A székhely szolgáltatás előnyeiről sokat lehetne regélni. Röviden úgy foglalhatóak össze az előnyei, hogy egyszerre takarít meg pénzt és időt az ügyfelei számára, azáltal, hogy megspórolja az iroda és a titkárnő költségeit, valamint felszabadítja azt az időt, amit a cégtulajdonos a hivatalos levelezésének intézésével töltene.

A székhely szolgáltatás azonban egy szigorúan ellenőrzött szolgáltatás, melynek számos feltételnek kell megfelelnie, ha nem sikerül betölteni a feltételeket, akkor büntetésre számíthatnak. Érdemes tehát jobban utánanézni annak, hogy milyen szolgáltatót választunk,

A legalapvetőbb az, hogy mivel a székhelyszolgáltatót nem csak azzal hatalmazzuk fel, hogy átvegye a hivatalos levelezésünket helyettünk. Feladatuk nem merül ki ebben, és nem szabályszerű, hogy az átvételt követően postázzák az ügyfélnek az iratokat. Feladatuk lényege, hogy az irodájukban, amelynek falára kiteszik a velük szerződésben álló cégek cégtábláját is, fogadják és tárolják a hivatalos leveleket, valamint, hogy intézzék az ezekkel kapcsolatos ügyeket. Ebbe beletartozik természetesen az is, hogy értesíteniük kell az ügyfeleket a levelek tartalmáról, vagy online, e-mailben, vagy pedig faxon továbbítva nekik azok fénymásolatát. Emellett az eredeti példányokat pedig meg kell őrizniük, és ha váratlanul megjelenik a NAV ellenőrizni a céget, be kell mutatniuk az iratokat.

Hirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.