A hitelkalkulátor használata sok esetben nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jó döntést hozzon és azt a személyi kölcsönt válassza, amit gond nélkül vissza tud fizetni a későbbiekben. Ha időközben felmerülnek rejtett költségek vagy esetleg a kamat mértéke megnő, akkor problémába ütközhet a hitelszerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése.

Időt, energiát és pénzt is megtakaríthat, egy jó hitellel

A személyi kölcsön kalkulátor jó kiindulási alapot nyújt ahhoz, hogy átfogó képet kapjon a piacon elérhető hiteltermékekről. Adott esetben nem lehet kikerülni, hogy a banktól is információkat kérjen, de mindenképp előnyt jelent, ha előre tájékozódik. Az egyik legfőbb pozitívum, hogy célirányosan tudja összehasonlítani a  pénzintézeteket és nem kell végigjárnia az összest, hiszen látja az ajánlatok sarokszámait egyben.

A hiteltermékek között jelentős különbségek vannak

A személyi kölcsönök esetében jelentős különbségek adódhatnak az egyes bankoknál. Ez azt jelenti, hogy nem csak a feltételekben lehetnek eltérések, hanem a THM százalékos összegében, a hitelbírálat időtartamában és más olyan tételekben, amik most hirtelen eszébe sem jutnak. A hitelkalkulátor tájékoztat, ám a döntést Ön, vagyis a hitelfelvevő hozza meg.

A személyi kölcsönről szóló reklámok nem a teljes valóságot mutatják

A hitelkérelmezőkre a rádióban, TV-ben vagy az interneten látott, hallott reklámok is nagy hatást tudnak gyakorolni. Könnyedén, mosolyogva, egy pillanat alatt ott a pénz, van minden hitelből és boldog a család.  Ezek rendszerint nagyon csábító ajánlatnak tűnnek, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy milyen plusz költségeket eredményeznek.

A kamat összege nem a hitel teljes költsége! A teljes hiteldíj mutató, vagyis a THM összehasonlítás könyörtelenül fényt derít ezekre is, így semmiképp sem szabad elfeledkezni róla.  Ne csak a kamatokat, hanem THM százalékokat nézzünk, mert ez a valós összehasonlítási alap! ha hitelkalkulátorunkat használja, akkor minden lényegi dologra gyorsan rá tud hangolódni, nem érzi úgy, hogy elvész az adatok között. Próbálja ki, mennyit kaphatna eltérő bankoktól!

Hirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.