Hitelkalkulátorral kompetens döntést hozhat

A hitelkalkulátor használata sok esetben nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jó döntést hozzon és azt a személyi kölcsönt válassza, amit gond nélkül vissza tud fizetni a későbbiekben. Ha időközben felmerülnek rejtett költségek vagy esetleg a kamat mértéke megnő, akkor problémába ütközhet a hitelszerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése.

Időt, energiát és pénzt is megtakaríthat, egy jó hitellel

A személyi kölcsön kalkulátor jó kiindulási alapot nyújt ahhoz, hogy átfogó képet kapjon a piacon elérhető hiteltermékekről. Adott esetben nem lehet kikerülni, hogy a banktól is információkat kérjen, de mindenképp előnyt jelent, ha előre tájékozódik. Az egyik legfőbb pozitívum, hogy célirányosan tudja összehasonlítani a  pénzintézeteket és nem kell végigjárnia az összest, hiszen látja az ajánlatok sarokszámait egyben.

A hiteltermékek között jelentős különbségek vannak

A személyi kölcsönök esetében jelentős különbségek adódhatnak az egyes bankoknál. Ez azt jelenti, hogy nem csak a feltételekben lehetnek eltérések, hanem a THM százalékos összegében, a hitelbírálat időtartamában és más olyan tételekben, amik most hirtelen eszébe sem jutnak. A hitelkalkulátor tájékoztat, ám a döntést Ön, vagyis a hitelfelvevő hozza meg.

A személyi kölcsönről szóló reklámok nem a teljes valóságot mutatják

A hitelkérelmezőkre a rádióban, TV-ben vagy az interneten látott, hallott reklámok is nagy hatást tudnak gyakorolni. Könnyedén, mosolyogva, egy pillanat alatt ott a pénz, van minden hitelből és boldog a család.  Ezek rendszerint nagyon csábító ajánlatnak tűnnek, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy milyen plusz költségeket eredményeznek.

A kamat összege nem a hitel teljes költsége! A teljes hiteldíj mutató, vagyis a THM összehasonlítás könyörtelenül fényt derít ezekre is, így semmiképp sem szabad elfeledkezni róla.  Ne csak a kamatokat, hanem THM százalékokat nézzünk, mert ez a valós összehasonlítási alap! ha hitelkalkulátorunkat használja, akkor minden lényegi dologra gyorsan rá tud hangolódni, nem érzi úgy, hogy elvész az adatok között. Próbálja ki, mennyit kaphatna eltérő bankoktól!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

Milyen a jó székhelyszolgáltató?

A székhely szolgáltatás előnyeiről sokat lehetne regélni. Röviden úgy foglalhatóak össze az előnyei, hogy egyszerre takarít meg...

Mi a Logosz Cégcsoport székhelyszolgáltatásának az előnye a többi...

Azoknak a cégeknek, akiknek nincsen saját irodájuk, nehezebb lehet kitalálni, hogy hol legyen a székhelyük. A székhely...

Minek kell a székhelyszolgáltatás?

Nem, ez nem egy fölösleges lehetőség, ahol plusz pénzeket kell kiadni csak azért, mert valaki ebből szeretne...