Rendelésfelvétel és hatékony kommisiózás

Elméletileg a komissiózás az egyik legegyszerűbb része egy raktári feladatokat is ellátó cég számára. A gyakorlatban könnyen trükkössé válhatnak a dolgok, de ne menjünk elébe a mondanivalónak.

Röviden, a komissiózás lényege egy adott termék, vagy termékek készletből való kiemelése a csomag előkészítése érdekében. Ezért beszélünk gyakran szedésről és csomagolásról, amikor komissiózásról van szó. Először is közvetlenül a raktárainkból vesszük át a termékeket, másodszor pedig csomagokba csomagoljuk, amelyeket aztán kiszállítunk a vásárlóknak. Az ellátási lánc létfontosságú része. Ha megvizsgál egy tipikus ellátási láncot, rájön, hogy a komissiózás közvetlenül az utolsó mérföldes szállítás előtt történik.

És igen, könnyen hangzik, de higgyen nekünk, ha egy 10 000 négyzetméteres raktárt üzemeltet, mindent szervezetten és folyamatos ellenőrzés alatt kell tartania. Szektorunkban nem elfogadhatóak a rendelési összekeverések, amelyekre hajlamos ez a folyamat néha.

A termékek tárolása egy raktárban kihívást jelenthet, különösen akkor, ha nagy raktárterülete van, több száz különböző típusú termékkel. A fő kihívás az, hogy mindent ellenőrzés alatt tartsunk. Ezért használjunk különféle rendeléskezelési és logisztikai megoldásokat, amelyek segítik mindennapi munkánkat.

Például logisztikai és teljesítési tevékenységünk egyik kulcsfontosságú eleme a megbízható WMS-rendszer. Ezt a megoldást azért használjuk, mert segít ügyfeleink számára a termékek válogatásában, komissiózásában, csomagolásában és szállításában, és akkor is kiválóan működik, ha Ön havonta több ezer terméket szállít ki.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

arculattervezés

Arculattervezés: a márkaépítés pszichológiája

Az arculattervezés több, mint csak színek és formák összehangolása; ez egy olyan stratégiai eszköz, amely képes befolyásolni...
iPhone szerviz, iPhone

Milyen szakértelemre van szükség ha valaki egy iPhone szervizben...

Ha valaki szeretne dolgozni egy iPhone szervizben, akkor számos szakértelemre lesz szüksége ahhoz, hogy hatékonyan és eredményesen...

Mi számít megbízhatónak a belföldi fuvarozás során?

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a közúti szállítmányozásnál, amely alapján eldönthetjük, melyik céget részesítsük előnybe egy ilyen...