Tippek műfű erkélyre telepítéséhez

Mielőtt részletesebben és szélesebb körben megismerkedtünk a műfű kultúrával, sokan úgy gondoltuk, hogy ez a megoldás leginkább csak nagy kiterjedésű fejlesztések esetében releváns, mint például sportpálya, köztéri park vagy otthoni kert.

Ehhez képest azt tapasztaljuk, hogy a műgyep ma már olyan látványos és praktikus design elemnek számít a hétköznapokban, hogy a legapróbb borítással is nagy hatást tudunk elérni. Erre igazán jó példa a műfű erkélyre helyezése. Akármilyen kicsi területről van szó, a műfű erkélyre telepítése mindenképpen megéri, mert a lakáshoz kapcsolódó természetes közeg élményét egyértelműen fokozza, továbbá annak rendezettségét is elősegíti. Ráadásul műfüvet erkélyre többféleképpen is lehet komponálni, ehhez szeretnénk a következőekben néhány tippet nyújtani:

Teljes borítás

A legevidensebb megoldás természetesen az, amikor az erkély padlózata teljes borítást kap. Ez főként a kisebb méretű helyiségek esetén gyakori megoldás. Például, ha panellakásról van szó, akkor a műfüvet erkélyre kifejezetten így érdemes elhelyezni.

Részleges padló borítás

Leginkább akkor szoktak műfüvet erkélyre megosztott módon telepíteni, amikor a terasz kifejezetten nagyméretű, vagy amikor többféle célra, esetleg tárolásra is használják a helyiséget.

Korlát borítása

Időnként előfordul, hogy a korlát és annak kerítése kap műfüves burkolatot. Ez nagyon látványos tud lenni, kicsit olyan hatást kelt, mintha a lakásunkból egy kertbe lépnénk ki. Emellett az erkélyünk intimitását is emeli, hiszen így nagyobb a takarás.

Falrész borítása

A műfű erkélyre illesztése akár a falrész bevonásával is történhet. Ez szintén nagyon esztétikus megoldás, amennyiben átgondolt a koncepció. Természetesen a műszaki körülményekre is gondosan oda kell figyelni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

műanyag ablak otthoni

A választott műanyag ablak hosszútávon meghatározza az épületet

A kiválasztott műanyag ablak több szempontból lesz kihatással az épületre. Egyfelől, meg fogja határozni az épület karakterisztikáját,...
3D kerítés

Mi az a 3D kerítés és hol használható?

Amikor azt halljuk valahol, hogy 3D kerítés, akkor egy olyan kivitelezésű fém kerítésre kell gondolnunk, ami nem...

A műanyag ablak és az egészség jobban összefügg, mint...

Mi az összefüggés a kiváló műanyag ablak és az egészség között? A következő sorok reményeim szerint bemutatják...