Mielőtt részletesebben és szélesebb körben megismerkedtünk a műfű kultúrával, sokan úgy gondoltuk, hogy ez a megoldás leginkább csak nagy kiterjedésű fejlesztések esetében releváns, mint például sportpálya, köztéri park vagy otthoni kert.

Ehhez képest azt tapasztaljuk, hogy a műgyep ma már olyan látványos és praktikus design elemnek számít a hétköznapokban, hogy a legapróbb borítással is nagy hatást tudunk elérni. Erre igazán jó példa a műfű erkélyre helyezése. Akármilyen kicsi területről van szó, a műfű erkélyre telepítése mindenképpen megéri, mert a lakáshoz kapcsolódó természetes közeg élményét egyértelműen fokozza, továbbá annak rendezettségét is elősegíti. Ráadásul műfüvet erkélyre többféleképpen is lehet komponálni, ehhez szeretnénk a következőekben néhány tippet nyújtani:

Teljes borítás

A legevidensebb megoldás természetesen az, amikor az erkély padlózata teljes borítást kap. Ez főként a kisebb méretű helyiségek esetén gyakori megoldás. Például, ha panellakásról van szó, akkor a műfüvet erkélyre kifejezetten így érdemes elhelyezni.

Részleges padló borítás

Leginkább akkor szoktak műfüvet erkélyre megosztott módon telepíteni, amikor a terasz kifejezetten nagyméretű, vagy amikor többféle célra, esetleg tárolásra is használják a helyiséget.

Korlát borítása

Időnként előfordul, hogy a korlát és annak kerítése kap műfüves burkolatot. Ez nagyon látványos tud lenni, kicsit olyan hatást kelt, mintha a lakásunkból egy kertbe lépnénk ki. Emellett az erkélyünk intimitását is emeli, hiszen így nagyobb a takarás.

Falrész borítása

A műfű erkélyre illesztése akár a falrész bevonásával is történhet. Ez szintén nagyon esztétikus megoldás, amennyiben átgondolt a koncepció. Természetesen a műszaki körülményekre is gondosan oda kell figyelni.

Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.