Fontos, de nem könnyű kérdés, hogy milyen nyári gumit válasszak az autómra. Sokakban csak annyi vetődik fel, hogy szeretnének nyári gumit jó áron venni. A gyártók típusok tengerében könnyen elveszhetünk, de van egy pár szempont amit érdemes végig gondolni a nyári gumi kiválasztása során.
Lássuk a szempontokat: az első szempont az alkalmazási körülmény, ha ezt megvizsgáljuk egy csomó lehetőséget ki is zárhatunk. El kell döntenünk, hogy nyári vagy téli gumit szeretnénk vásárolni. Meg kell vizsgálnunk a vezetési szokásainkat, és hogy mennyit használjuk az autónkat. Más és más nyári gumi kell az autóra, ha  csak néhány napot megyünk vele a városba, és ha egész hónapban több száz, esetleg több ezer kilométert teszünk meg az autópályán. Figyelembe kell venni az autónk teljesítményét is, mert ha nagy teljesítményű autónk van, akkor arra egy erősebb, drágább nyári gumi kell mint egy kis városi autóra.
Fontos hogy mindig a jó legyen a kormányozhatóság, stabilitás, tapadás ezeket soha nem szabad szem elől téveszteni a nyári gumi vásárlás során. Minden esetben meg kell vizsgálni a nyári gumi tulajdonságait a választás előtt, a keresgélésben nagy segítségünkre lehet egy autógumi kereső, melyből többet is találhatunk az interneten.

Legyünk körültekintőek ezen a téren is, mert utazás biztonságunkat növeljük, ha jó nyári gumi kerül az autóra.

Hirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.