Fontos tudni, hogy műfű választásakor nem szabad csak és kizárólag az árat figyelni, ugyanis sok esetben az fontosabb a vásárló számára, hogy egy puha, eszétikus, természetes hatású gyeptégla legyen a kertjében, teraszán stb.

További fontos lényezők az ár mellett a minőség, tartósság, a víz- és légáteresztő képesség, és persze az UV-védelemmel való ellátottság is. Ebből adódóan a műfű árak a balkonra változóak lehetnek.

A termék ugyanis akkor éri el a kívánt hatást, ha minden időjárási elemnek és külső hatásnak ellenáll. Mivel a teraszok esetében problematikus lehet a víz elvezetésének módja, azért számítani lehet arra, hogy ez a kérdés befolyásolja majd a műfű árakat is. Felmerülhet ilyenkor a kérdés, hogy milyen árkategóriákban kaphatunk műfüvet balkonunkra?

Árak tekintetében tehát fontos látnunk, hogy elsősorban a hely mérete, vagyis a műfűből szükséges négyzetméter lesz a döntő. Ezután pedig az ár alapján választhatunk a különböző típusú és vastagságú műfüvek közül. A legolcsóbb műfű árak 2500 forinttól négyzetméter árnál kezdődik. A legalacsonyabb áron kapható műfüvek esetében a szálhosszúság engedi, hogy öntisztuló lehessen a gyeptégla, de mégis a frissen nyírt, igényes kinézet érzetét kelti. Egy erkélyen ráadásul igencsak jól mutatnak ezek az alacsony műfű árak közé tartozó megoldások. Teraszok esetében nem csak a terület nagyobb, hanem sok esetben a területet fedettsége is nyújt némi előnyt a négyzetméter számítás szempontjából, itt már bátrabban választhatunk hosszabb szálú füvet is.

Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.