A kisebb energiafelhasználású otthonoknál a műanyag ablak választása egy rendkívül bölcs döntés. A nyílászárókat úgy választjuk a legtöbb esetben, hogy a következő évtizedekben számolunk velük, így pedig nagyon nem mindegy melyik mellett döntünk.

Mára viszont mint azt láthatjuk nagyon széles a kínálat ezen a területen, és emiatt a német minőségű műanyag ablak az, amit ajánlani tudunk, mely elérhető áron szerezhető be a lakosság számára is. Ennek leginkább az az oka, hogy a gyártás során használt összetevők tartósak, a vasalatok is megbízhatóak és az üvegezés is azt a minőséget képviseli, amely elvárt vele kapcsolatban.

Magyarországon, számos műanyag ablak gyártása során a 2 rétegű üvegezés van alkalmazva, a germán gyártmányoknál azonban a 3 rétegű üvegezés a jellemzőbb. Hazánkban sok ember a kamrákra fókuszál a műanyag ablaknak a beszerzése során, ezek számából próbálnak infókat kideríteni segítségül a vásárláshoz. Pedig a hozzáértők tudják, hogy az üvegezés az jelentősebb szempont ebben a történetben.

Egy gyönyörű otthon esetében a műanyag ablaknak is hoznia kell azt az esztétikai színvonalat, amelyet a mai modern ember elvár, nem beszélve a megfelelő hőszigetelésről is. Persze ha fontos szempont, a műanyag ablak vásárlása során, akkor ez az, hiszen a téli időszakban megjelenő költségeinket nagyon is befolyásolja, és ez még inkább fontos most a meglévő energiaárak mellett. A hőveszteségek mellőzéséhez pedig fontos megtalálni a megfelelő minőséget.

Amennyiben ezek után valaki szeretne új nyílászárókat vásárolni az otthonához, akkor remélem tudtunk annyira meggyőzőek lenni, hogy a német minőséget tartsa majd szem előtt.

Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.