Létezik olyan, hogy tökéletes árnyékolás? Talán nem, de ettől függetlenül kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb megoldást is, ráadásul úgy, hogy szépérzékünk és pénztárcánk se sérüljön.

A rolók piaci elterjedésével egy teljesen új területe nyílt meg az árnyékolástechnikának, és az elmúlt évtizedekben sokat fejlődött ez a terület. Világosabb terekbe szépen illenek a fehér, ekrü és bézs színű eszközök, míg ha a sötétebb árnyalatokat pártoljuk, akkor választhatunk sötétbarnát, grafitszürkét vagy akár feketét is. És ha egyiket sem pártoljuk, akkor még ott vannak a terrakotta színek.

Rolókat, éppen a nyílászárók eltérő méretei miatt, széles méretválasztékban kaphatunk; létezik belőlük mini, midi és maxi változat is, így akár egy apró tetőtéri ablakra keresünk sötétítőt, akár az erkélyajtónkra valami kellemes megoldást, a roló mindkettőre megfelelő választást jelent. Ráadásul mindegyik típusa úgy van megalkotva, hogy nem szükséges szakember hozzá, mi magunk is könnyedén felrakhatjuk.

A roló szépen rásimul az ablakkeret síkjára, ezért bukó-nyíló ablakoknál is használható, s ezt vagy egy feszítődamilos szerkezettel, vagy pedig tépőzárral érik el, és nem utolsó szempontként még fúrást sem igényelnek. Nagyobb ablakfelületeknél pedig szabadon lógó típusokat is készítenek, hisz ezek súlyuknál fogva is szépen kifeszülnek. A roló mindenképpen az a termék, aminek bármelyik típusát választjuk az otthonunkba, hosszú távú elégedettséget fogunk érezni.

Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.