Fejlesztési biztos: több forrás kell Tolna megyének

A Tolna megyei fejlesztési biztos szerint az előző európai uniós ciklusban lehívott források többszörösét kell elérnie Tolna megyének 2015 és 2020 között.

Hirt Ferenc szerdán Szekszárdon, a Ferropatent Zrt. telephelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta: Tolna megye 2007 és 2014 között minden tekintetben gyengén teljesített az európai uniós támogatások terén. Ismertetése szerint a megyéből 3286 pályázatot adtak be, és mindössze 1851 kapott támogatást, ami fele a megyék átlagának. Az igényelt támogatás 212 milliárd forint volt szemben a 772 milliárd forintos átlaggal, az elnyert támogatás pedig 120 milliárd forint, ami mindössze 26 százaléka a 458 milliárd forintos megyei átlagnak.
A politikus a „kiábrándító” eredményeket annak tulajdonította, hogy Tolna megyében alacsony a fizetőképes kereslet, kevés tehetős vállalkozás van, „valószínűleg rossz a banki háttér, és nincsenek jó pályázatírók”.
A cél az, hogy 2015 és 2020 között legalább 400 milliárd forint európai uniós forrás érkezzen Tolna megyébe – mondta a megyei fejlesztési biztos, egyben a Fidesz-KDNP paksi országgyűlési képviselője az MTI-nek.
Hozzátette: a pályázatok előkészítésében nagy szerep hárulhat a Széchenyi programirodákra, amelyekből Tamásiban és Pakson is nyílik egy-egy, valamint azokra az innovációs központokra, amelyeket önkormányzatok, önkormányzati társulások működtetnének.
Utalt arra is, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból Tolna megye 27 milliárd, a megyeszékhely, Szekszárd pedig 7 milliárd forintot használhat fel 2015 és 2020 között. A Tolna Megyei Önkormányzat kiemelt projektjére, a Sió mente revitalizációjára a megyei TOP-keret kevés lenne; a projekt legalább 20 milliárd forintból valósítható meg, ehhez költségvetési forrásra lesz szükség – jegyezte meg.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

Milyen a jó székhelyszolgáltató?

A székhely szolgáltatás előnyeiről sokat lehetne regélni. Röviden úgy foglalhatóak össze az előnyei, hogy egyszerre takarít meg...

Mi a Logosz Cégcsoport székhelyszolgáltatásának az előnye a többi...

Azoknak a cégeknek, akiknek nincsen saját irodájuk, nehezebb lehet kitalálni, hogy hol legyen a székhelyük. A székhely...

Hitelkalkulátorral kompetens döntést hozhat

A hitelkalkulátor használata sok esetben nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jó döntést hozzon és azt a személyi kölcsönt válassza,...