A kétoldalú matracokról

Igazi hálószobai kényelem csak jó ágy és matrac kombinációval valósítható meg. A matracok világában is jó pár luxus és extrém funkció létezik. Jelen esetben az úgy nevezett a téli-nyári oldalas matracokról beszélünk.

Létrejöttük a latex matracmagok kisütéséhez kötődik, miután keletkezett egy pár szépséghibás termék is. Ehhez kellett egy ötlet, amivel elérhették, hogy ne lehessen a huzat leszedhető. Arra gondoltak, mi lenne, ha a vásárló nem tudná megnézni a matrac belsejét. Így aztán befektettek egy újabb gépezetbe, ami képes szépen bevarrni a matrac ruháját zipzár nélkül, hogy így eladhassák a belülről szépséghibás darabokat is.

A téli-nyári oldalú matracok huzata tehát nem levehető. A mosható huzatú matracoknak igaz előnye, hogy nem kell speciális tisztításra vinni, hanem elegendő a saját mosógépünk az esetleges balesetek foltjainak eltüntetésére.

A téli-nyári oldalas matracok huzatai mindig természetes alapanyagokból állnak. A téli oldal – ami a melegebb hőérzetet biztosítja – a gyapjú vagy a teveszőr, vagy ezek kombinált változata, hő raktározó képességét használja ki. A nyári oldalban a huzat töltőanyaga a pamut, ami a hőt megtartani nem igazán képes ellenben, inkább átereszti, így hűsebb érzetet ad a nyári kánikulákban.

Mivel huzata a téli-nyári oldalas matracoknak nem mosható, ezért egy matracvédőt érdemes beszerezni, bár ezek általában már nem a természetes alapanyagok felhasználásából készülnek.

Tehát, ha valakit ezek a dolgok nem zavarnak, helyette elégedett azzal, hogy nyáron és télen más-más érzetet kölcsönöz ugyanaz a matrac, akkor nyugodt szívvel vásárolhat téli-nyári oldalas matracot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

műfű erkélyre

Tippek műfű erkélyre telepítéséhez

Mielőtt részletesebben és szélesebb körben megismerkedtünk a műfű kultúrával, sokan úgy gondoltuk, hogy ez a megoldás leginkább...
műanyag ablak otthoni

A választott műanyag ablak hosszútávon meghatározza az épületet

A kiválasztott műanyag ablak több szempontból lesz kihatással az épületre. Egyfelől, meg fogja határozni az épület karakterisztikáját,...
3D kerítés

Mi az a 3D kerítés és hol használható?

Amikor azt halljuk valahol, hogy 3D kerítés, akkor egy olyan kivitelezésű fém kerítésre kell gondolnunk, ami nem...