Utazzon a „fűszerillatú” Zanzibárra!

Pihenni szeretne, kalandra, pezsgésre vágyik? El akar menekülni a világ elől? A legjobb hely erre, az Indiai-óceánban Afrika keleti partjainál, Tanzániához tartozó Zanzibár-szigetcsoport. Ez a misztikus, varázslatos és a világ egyik legromantikusabb helye, amit a türkizkék tengervíz és a homokos tengerpart tesz felejthetetlenné a látogatók számára. Az egzotikus fűszerek hazája lélegzetelállító élményt nyújt. Csodálatos tengeri növény-és állatvilága szemet gyönyörködető látvány.

Zanzibári nyaralás jó áron

Vegye igénybe jelenlegi Zanzibár akciós nyaralásunkat.

Ha szeretne többet megtudni e lenyűgöző szigetcsoportról és a kedvező utazási árajánlatainkról a Startutazas.hu oldalon megtalálja, amit keres. Kattintson az oldalra és fedezze fel, mi minden várhat Önre, amit eddig még soha nem élt át és csak az álmai között szerepelt. Jó áron kínálunk fantasztikus kalandokat, regénybeillő tájakat, érdekes látnivalókat. Ha úgy dönt, hogy szeretne elutazni Zanzibárra előbb mindenképp a város régi központját, az angol nevén ismert óvárost Stone Town-t vagyis a  Kővárost nézze meg. Ez az egyetlen ma is működő ősi város Kelet-Afrikában, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. A város a rabszolga-kereskedelem központja volt, ahol megelevenedik a történelem. Megtekintheti többek között az Arab erődöt, a Múzeum Palotát és a Kereskedők Házát. A szigetek bővelkednek strandokkal, mesés szállodákkal, erdőkkel és pálmafás tengerpartokkal. Az itt élő egyszerű emberek szeretnek dolgozni, halászni. Trópusi gyümölcsöket, ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, stb. termesztenek és fűszereket állítanak elő. Az ízek és illatok világába kerül a látogató. Konyhájukra is az ízes ételek készítése jellemző. Előszeretettel fogyasszák a tengeri halakat, rákokat, kagylókat. Az éghajlat meleg, trópusi.

Zanzibár érdekességének számít, hogy leghíresebb szülöttjének tekinti a zenész Farrokh Bulsara-t vagyis Freddie Mercury-t, aki 1946-ban Zanzibarban született. Stone Town tengerpartján van egy „Mercurys’” nevű étterem is. Szülőházát ma is emléktábla díszíti.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

Tíz héten át 660 ukrajnai gyermek táborozhat Velencén

Tíz héten át 660 ukrajnai gyermeknek biztosít táborozási lehetőséget a magyar kormány - jelentette be az Emberi...

Twitter-üzenetben a brit uralkodó halálhírét keltette egy BBC-újságíró

Sűrű bocsánatkérésre kényszerült szerdán a BBC, mivel az egyik újságírója Twitter-üzenetben a brit uralkodó halálhírét keltette. Ahmen Khawaja,...