Mi az a 3D kerítés és hol használható?

Amikor azt halljuk valahol, hogy 3D kerítés, akkor egy olyan kivitelezésű fém kerítésre kell gondolnunk, ami nem egyenesen fut felfelé, mint a hagyományos 2D kerítések, hanem vannak beszögellései, háromszög alakú hajlításai, melyek még stabilabbá és stílusosabbá teszik a kerítés megjelenését.

Ilyen fém 3D kerítéseket többnyire közterületeken szoktunk látni, sok esetben kutyafuttatók, vagy kültéri sporteszközök, sportpályák körül.

A 3D kerítések masszív kivitelezésűek, nagy teherbírással bíró szerkezetek. Azért is népszerűek, mert nem kell őket egyáltalán karbantartani, nem kell őket újrafesteni, takarítani, mint mondjuk a fa kerítéseket, melyeknek színe vagy épp felülete ezt indokolttá teszi időről időre. A 3D jellegen túl a táblás szerkezet is sokat hozzátesz az ilyen típusú kerítések stabilitásához. A fém keret jó mélyen a földbe van fúrva, a fémháló pedig ebbe kerül be, ide erősítik fel.

A 3D kerítés ezen túl pedig rengeteg platformon megállja a helyét. Közterületeken, parkokban, kutyafuttatók játszóterek és zárt parkos részek körül is jó választásnak bizonyulhat az egyszerű, minden környezetbe passzoló stílusa miatt. Látunk példát többek között arra is, hogy a 3D kerítés családi házak köré vannak felállítva. Bár a személyes teret, a takart magánszférát a legtöbb ember jobban szereti, az is megoldható, hogy a kerítésünk jobban el legyen fedve az utcai járókelők szeme elől. Ez lehetséges futónövényekkel vagy épp tujákkal is, attól függ, hogy kinek milyen az ízlése.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Hasonló blogok

műfű erkélyre

Tippek műfű erkélyre telepítéséhez

Mielőtt részletesebben és szélesebb körben megismerkedtünk a műfű kultúrával, sokan úgy gondoltuk, hogy ez a megoldás leginkább...
műanyag ablak otthoni

A választott műanyag ablak hosszútávon meghatározza az épületet

A kiválasztott műanyag ablak több szempontból lesz kihatással az épületre. Egyfelől, meg fogja határozni az épület karakterisztikáját,...

A műanyag ablak és az egészség jobban összefügg, mint...

Mi az összefüggés a kiváló műanyag ablak és az egészség között? A következő sorok reményeim szerint bemutatják...